Hlavní navigace

Názor k článku HTTP/3 nebude postavené na TCP, základem bude QUIC používající UDP od kraxna - > Já ne, specifikace TCP to myslí vážně. >...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 11. 2018 9:11

    kraxna (neregistrovaný)

    > Já ne, specifikace TCP to myslí vážně.
    > TCP funguje tak, že server POSLOUCHÁ na nějakým portu, na který se navazuje spojení. V reakci na žádost vytvoří proces/vlákno, to si otevře nějaký jiný port, přes který jde obousměrná komunikace s klientem. V další komunikaci už ten port 22, 80, 443,... nefiguruje!!!

    Tohle si zaslouzi oznaceni prvni TCP konspiracni teorie :-D

    Co naplat, ze se tak TCP nechova (port 22 ci jiny tam zustane), ale pokud si myslis, ze se v reakci na zadost vytvori proces ci vlakno, tak to asi mluvi za vse :-)

    >Naprosto normálně, pošlu GET s podvrženou adresou příjemce. Jedna z ambicí http3 je totiž odbourat úvodní handshake kvůli latenci a jedna zpráva pak stačí k tomu, aby začal přenos ještě před potvrzením (to se řeší za běhu).

    Pro zmenu QUIC konspiracni teorie a opet stejny vysledek. QUIC se tak nechova. Smyslem QUIC je snizeni latence - tzn. neco podobneho jako TCP handshake tam je, akorat je to navic k necemu.

    V ramci toho handshaku si navic domluvim parametry TLS, takze v momente, kdy skonci, tak uz mam pouzitelny kanal. Misto toho, abych ted zacal delat novy handshake pro sifrovani.