Hlavní navigace

Názor k článku Hysteria.sk: jménem zákona se zabavuje od Karel - Nejsou hrdinové, jsou poškození. A půl miliardy investice do...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 7. 2006 16:04

    Karel (neregistrovaný)
    Nejsou hrdinové, jsou poškození.

    A půl miliardy investice do zabezpečení za současného personálního obsazení bude mít zhruba stejnou úroveň jako nechat si k bytu namontovat pancéřové dveře, pancéřové zárubně, čtyřstranné duplikované bezpečnostní závory, bezpečnostní vložku a "nekopírovatelnou FABku", když nájemník za sebou beztak nezavírá dveře, natož aby zamykal.

    A uvědomte si, že se tu nebavíme o zabezpečení místí samoobsluhy, ale o národní bezpečnosti. Nechci urazit lidi z Hysterie, ale když se do NBU dokáže dostat i takováhle máčala, tak jak těžké to asi bude pro organizovaný zločin, špionáž apod., když si mohou dovolit investovat velké peníze? Proč stát investuje obrovské peníze do boje proti organizovanému zločinu, proč má tajné agenty, konspirační byty, síť informátorů, zásahovku apod., když vzápětí veškeré tajné informace defakto zveřejní? Kolik závažných zločinů pachatelům prošlo jen proto, že se dostali tak snadno k těmto informacím? To už nikdy nezjistíme, leda by se sami přiznali.

    Když čtu reakce podobné té vaší, tak mně vždycky zajímá, jestli si dotyčný zamyká byt a auto. Ono přeci odjet cizím nezamčeným autem nebo vykrást nezamčený byt je zákonem zakázáno a proto je zamykání zbytečné. Kolik peněz zbytečně vyhodíte za takové věci jako jsou zámky u auta, centrální zamykání, immobilizery apod? Vždyť krádež auta je zakázána a to přeci úplně stačí, nebo ne? Toto je dost zvrácená logika, ale přesto ji celá řada lidí ve vám podobném duchu na informační technologie aplikuje.