Hlavní navigace

Názor k článku Hysteria.sk: jménem zákona se zabavuje od n&p - Televizi? Snad mi ani nechybi, ze jakykoliv cesky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 7. 2006 11:40

    n&p
    Televizi? Snad mi ani nechybi, ze jakykoliv cesky kanal nemam sanci chytit. Ale dekuji za radu.

    Proc tady vsem vkladate do hlav, ze chteji chtranit nejake pachatele? To prece nikdo nerika! Kdo zpusobi druhemu skodu a ev. se tim jeste sam obohati, at pyka. Proc by ale mel kdokoliv byt povinen shromazdovat informace jen proto, aby nekdo jiny - jehoz to je job - mel snazsi praci? Proc se snazite kriminalizovat provozovatele serveru, ktery od sameho pocatku nezaznamenava vyuziti svych sluzeb? Proc by mel? Dela ho to zlocincem? Znamena to, ze schvaluje pripadne trestne ciny? Ne, ani jedno z toho neni logicky pravda.

    Vezmete si to jinak - kdyz nechate na ulici stat odemcene auto - i kdyz se tam nikdo nevloupe, ale policajt vezme za klicku, dostanete pokutu. Jste POVINEN si je zajistit. Proc se tady NBUSR hluboce nestydi, neprozene administratory a cele tech. oddeleni trestnou kolonou a misto toho zabavi HW prostredky nekoho zcela nezucastneneho, nesdeli mu to ani pote a odmita se s nim bavit? Pripadne Vam to v souladu s jakymkoliv pravem - krome onoho "noze a tesaku" - totiz "My sme policia, kto, prosim pekne, ste vy? Aky vas hardwer? Hovorte az budete pytany, teraz prosim opustte tuto budovu."

    Abych odpovedel na Vasi otazku - mne jde o svobodu. Totiz, kriminalizovan ma byt ten, kdo se dopousti trestneho cinu (i kdyz uz tady mam problem s vyrazivem, neb trestny cin a cin moralne zavrzenihodny jsou dve ruzne mnoziny cinu), nikoliv statni moci sikanovan ten, kdo se nahodou namanul na ceste a pro koho bylo jednoduche si dojit. Taktez ne - nema byt sledovan a implicitne podezrivan kdekdo, jen proto, aby liny/neschopny vysetrovatel mel jednodussi praci.