Hlavní navigace

Názor k článku Implementujeme Carrier Grade NAT: zákon, alternativy a IPv6 od TP - Normálně na vulgární a agresivní komentáře nereaguji, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 7. 2015 13:03

    TP

    Normálně na vulgární a agresivní komentáře nereaguji, ale vzhledem k tomu, že je osobního charakteru, tak si dovolím výjimku.

    Netuším, kde jste nabyl dojmu, že je někdo, jak píšete "prcán" za nasazování 464XLAT. Článek popisuje úskalí nasazení té či oné technologie. Samozřejmě se nelze vyhnout tomu, aby neodrážel i nějaké subjektivní postoje, ale na tom neshledávám nic zvláštního.

    Stran úsilí IPv6, doporučuji prostudovat míru penetrace IPv6 v rámci AS197451, případně řadu dalších aktivit, které společně s kolegy, podpoře IPv6 věnujeme - ať už u nás nebo na mezinárodní úrovni. To, že IPv6 nevnímáme prizmatem nedotknutelného náboženství a věcně se snažíme poukazovat i na problematické aspekty, může přirozeně u některých nekritických nadšenců vyvolávat emotivní reakce.

    Pokud Vám zvedá hladinu adrenalinu, že jsme si dovolili se podělit o naše zkušenosti s implementaci CGN, tak recept je velmi jednoduchý - nečíst to. Ostatně jak píšete, jste tak i učinil. Na druhou stranu mě, a určitě i mé kolegy, velmi těší, že se jste přesvědčen, že dokážeme výrazně zrychlit nebo zpomalit postup IPv6. Špatná zpráva je, že bohužel nedokážeme - na to je Brno krátké.