Hlavní navigace

Názor k článku Intel má problémy i se 7nm procesem, digiKam 7.0 nasazuje deep learning od ajne - To měla Nokie taky, a kam ji přehnané...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 7. 2020 8:09

    ajne

    To měla Nokie taky, a kam ji přehnané seběvědomí a usnutí na vařínech dostalo...Intel zatím kráčí stejnou cestou. Váš zájem Intel vyzdvihovat pramení z čeho? Platí vám snad? Tvrdou pravdou je, že AMD má v dnešní době lepší produkt v oblasti CPU. Zen architektura je modernější, bezpečnější, úspornější, cenově dostupnější a srovnatelně výkonná.

    Intel drží nad vodou dvě zásadní věci - jednak setrvačnost trhu (OEM smlouvy) + banda zapálených fanatiků značky a druhá věc je ta, že kdyby ze dne na den Intel skončil, tak AMD nemá u svých výrobců takové kapacity, aby dokázal dodat potřebný počet kusů na trh.

    Teď navíc výrazně vstupuje do tohoto segmentu další hráč - ARM architektura. Víme, jak často věci dopadají, když je začne tlačit Apple. Jsem sám zvědavý, jak to dopadne. Ono původně ARM pro desktopy vznikl, to, že se etabloval jako CPU do úsporných a přenosných zařízení pramení z jeho malé spotřeby (ostatně jeden z testovacích prvních prototypů byl umístěn na desce, která měla vadné napájecí obvody CPU, přesto procesor běžel, jelikož mu stačilo pár mA od ostatní logiky).