Hlavní navigace

Názor k článku IPv4 jako služba aneb jak síť zbavit dual-stacku od Tomáš Šimek - Ad "Ale ono to tak přesně je. Drtivá...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 6. 2014 1:33

    Tomáš Šimek

    Ad "Ale ono to tak přesně je. Drtivá většina práce, kterou RIPE NCC odvádí, se týká IPv4": To je jen tím, že IPv6 ještě nežije, s takto blbě nastavenými parametry bude té práce podobně, neustálé doalokace, stoupající počet rout atd :)

    Ad Jinak to RFC 6177, co vám tak leží v žaludku: Tady je mojí chybou, že si ta ćísla RFC zamozřejmě nepamatuju a už jsem línej Googlit. Jsou i jiná RFC kde je vysloveně *must* /64 OR /127 PtP tuším. Dále jsou na to navázané RFC týkající se mobility a kromě stateless configu asi ještě nějaký další balast.

    Ad VH: tady máte pravdu na 100%. Povídání zde mně de facto jen baví a trochu se odreaguju. I když zajímavé myšlenky jsem slyšel, např od Vás. Na to to začít reálně řesit, tj objíždět RIPE a další místa vlivu+psát RFC+plameně o tom přednášet jsem línej, nemám čas a asi ani schopnosti.

    Ad BGP: Vím, to měl být spíš modelový případ tento vývoj asi nikdo nepředpokládádá. Trivialita v mém podání je absence této a další normy která není esenciální. Pokud už povyšovat doporučení na normy, tak technicky neutrálně, např. Každá pŕípojka musí umožnit připojení minimálně 1000000 zařízení

    Asi je vám jasné, že nás tato norma nezastaví, a co navíc rozhodli jsme se ji respektovat :) Ale nadávat nepřestaneme to slibuju!