Hlavní navigace

Názor k článku IPv6 – nechtěné dítě? od Tomáš Šimek - Za 250 Kč (včetně DPH) dáváme až 500Mbps...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 1. 2017 15:50

    Tomáš Šimek

    Za 250 Kč (včetně DPH) dáváme až 500Mbps (bez agregace a beze srandy - dle lokality). Pouze privátní IPv4 adresa a /63 prefix IPv6 (tam kde už je naimplementováno). Za 1000,-/ročně k tomu dáváme směrovanou veřejku NATem 1:1. Toto Vám prodají kolegyně na zelené lince.

    Vše ostatní je pro nás korporátní business case a ten neřešíme pod 2500,- (samozřejmě jsou výjimky jako dobročinnost, podpora občanských aktivit a další). Cena není "za /56 jak někdo píšete". Ta je za jiný level podpory (okamžitá reakce), zálohovanou trasu a použití profi technologií per case. Jestli klient potřebuje /56 nebo /48 je nám úplně úplně jedno.

    Poenta je v tom, že klient za 250Kč je krabicové řešení ber/neber, s nejlepším poměrem cena výkon (na to dáváme fakt důraz). Tečka, šmytec. Každému to jede. Kdo to nechce, má spoustu alternativ, i když třeba ne tak výkonných :). Značka našeho holdingu (STARNET) se prodává sama, jsme třetí v ČR počtem přípojek. Všimněte si prosím, že tyto postoje píšu naprosto otevřeně, bez skrupulí a nemám problém je zopakovat každému klientovi do očí.

    Vím, že na odborných serverech s tímto sklidím akorát naštvané kvičení, ale přiznávám, trochu mne i baví Vás provokovat. Jistě není problém pochopit, že nás zdejší komentátoři neživí :) Buďte si jisti, že pokud by šlo o věc zužitkovatelnou marketingově, mluvil bych _zcela_ jinak ale hlavně: chovali bychom se zcela jinak.