Hlavní navigace

Názor k článku IPv6 se dá u poskytovatele nasadit za jediný den, postavte si vlastní laboratoř od kamui - Ne. On-line hry jsou dávno řešeny centrálními servery....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 6. 2020 16:09

    kamui

    Ne. On-line hry jsou dávno řešeny centrálními servery. Stejně tak všechny ty nesmysly typu "chytré" zásuvky. Normální člověk (nikoli geek) fakt nemá ovládní baráku postavené na RPi a desce s relátky. A ani ty torrenty už netáhnou jako kdysi. A neznám nikoho kdo by doma provozoval NAS. Takové věci z pohledu běžných lidí smrdí černou magií.

    Navíc i kdyby všichni měli veřejnou IP, tak u chytré zásuvky bude uživaelsky přívětivější řešení přes server výrobce, které funguje out-of-the-box, než aby uživatel musel zjišťovat IP toho bazmegu, povolit ve firewallu pro zařízení příchozí komunikaci,... Umíte si představit, že to dělá vaše matka?

    Je třeba vylézt z ajťácké sociální bubliny a přijmout realitu. Prostě internet se změnil. Už to není o komunikaci každý s každým, je to celkem jasně rozděleno na poskytovatele služeb a konzumenty služeb. Konzumenti spolu obvykle přímo komunikovat nemohou, ale současně to nikomu vlastně nevadí. Může se nám to nelíbit, můžeme protestovat, ale to je všechno.