Hlavní navigace

Názor k článku Jak jsem se pokoušel vrátit MS Windows (první část) od Honza - Ovládání Gimpu je OK, protože mi vyhovuje. Ribbon...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 6. 2012 21:18

    Honza (neregistrovaný)

    Ovládání Gimpu je OK, protože mi vyhovuje. Ribbon mi nevyhovuje. Ergo, používám to, co mi vyhovuje a času s "burizony" ribbony jsem ztrácel více než dost.

    Je fajn, že jsou logicky seřazené. Já používám to co potřebuji když to potřebuji a ve frekvenci, v jaké to potřebuji. Logické řazení je hezké, ale není to řazení vhodné pro věci, které jsem používal často. Něco jako když si na stůl nachystám věci VS vše je na svém místě v logicky tříděných šuplících. A po použití to musím do těch šuplat vrátit. To pro mne nebylo efektivní. Ano, jsem exot, chci aby se sw přizpůsobil mé potřebě.

    Nastavení sítě se oproti XP chovalo tak výrazně jinak a na více kliknutí, že se mi to opět špatně používalo. Nemám problém s tím, že se to dá najít. Nebylo to pro mne intuitivní, proto obtížně použitelné.

    ifconfig používám jako ipconfig pro rychlý přehled - pán bůh za ně zaplať. Nastavení sítě v Linuxu je pro mne sranda. GUI mi to umožňuje efektivně a bez problémů.

    Test dělal sám Canonical? No, tak to je fajn, že testují, ne? Že si kontrolují návrhy a upravují je dle výsledků. To nevypadá na vývoj na zelené louce bez přizpůsobení potřebám uživatelů.

    Autoři Gipmu by zasloužili uznání za to, co uměli vytvořit. Co jsem nepochopil v nové verzi je Uložit a Export. Nehodnotím nástroj jen dle nástroje samotného, ale i dle možností, které mi umožňuje. Viděl jsem zrůdnosti v Photoshopu a pěkné věci v Gimpu. Ten vám evidentně nesedl - alespoň jste měl možnost si jej vyzkoušet v plné verzi po libovolnou dobu bezplatně. Možná vám to stačilo týden jako já nepotřeboval ztrácet čas s objevováním skrytých kouzel Ribbon řešení.

    A nechme porno u ledu, není nás to hodno :-)