Hlavní navigace

Názor k článku Jak můžeme pomáhat komunitě od Oook - No, nevim co se porad resi, ale dle...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 5. 2005 10:47

    Oook (neregistrovaný)
    No, nevim co se porad resi, ale dle mych zkusenosti je dominantni postaveni windows zpusobeno dvema faktory:

    1 - nejmene 50% lidi je ukradne. U nas spis vice. Alternativne si mysli, ze kdyz meli OEM win95 nebo dokonce dosu, tak je to automaticky opravnuje k volnym upgradum na XP a nebo komplet upgradu zeleza. Drtiva vetsina lidi neni tak obmyslna, aby si koupili OEM windows treba s tou klavesnici (coz ale znamena, ze
    abyste meli win. legalne, tak k pocitaci MUSI byt pripojena prave ta klavesnice, a zadna jina :-) Navic je licence neprenositelna, pokud jsem dobre pochopil EULA, cili nemuzete od nekoho koupit stare zelezo na kterem byly OEM windows a dale je pouzivat - licence totiz byla pro tohle zelezo a toho cloveka, co vam to prodal.
    Ja si skutecne preji, aby nejaka hlava vymyslela skutecne funkcni prosazeni DRM v
    oblasti softwaru, aby MS mohl potlacit 100% piratstvi a porusovani EULA. Nic
    lepsiho pro ostatni OS si nedokazu predstavit :-). Ja nelegalni soft nemam, nekradu, takze ja se budu rad divat na ty nahle obraty nazoru. Lide totiz chteji mit co nejmin starosti a nejlepe zadarmo. Takze az nebudou moc mit windows a vsechen ten soft na ne zdarma jako ted nebo bude realna hrozba, ze jim prijde policie vykopnout dvere a zabavit komp, to bude pak migraci a nahlych prozreni.
    Dnes je to ve stylu "seru na to, pro windows je vsechno, tak mi tam nejaky nakopiruj, dam tam office, nera full verzi autocad atd atd, vsak kdo na to prijde, ne ?" a pak si stezuje "co za kretena mi posila tenhle obskurni dokument, dyt v exploreru to vypada divne a moje MS Office 2003 (co mi kamos prepalil) to zobrazuje rozhozene (nojo, nejake standardni XHTML+CSS a dokument exportovany z te ubohe OpenOffice, MS .doc je prece standard !)." Po definitivnim striktnim prosazeni dodrzovani EULA se vse zmeni... "co ja se budu platit s licencema kazdych par let nebo pri kazdem upgradu a porad se klepat pred virama a kontrolou legalnosti, necham si tam nalejt ten linux (BSD, etc...) a budu mit klid." a nasledne "na ty statni sprave je to samej kreten, jak to, ze ty jejich .doc jsou v moji OpenOffice tak rozhazene, si myslej ze kradu abych mel na MS Offici, XML je prece standard ?".

    2 - "dyt to maji vsichni a vsechno zelezo ma pro to drivery." - no, odbourejte bod 1 a prestane platit 2.

    BTW, opravdu nekdo veri, ze MS ma zajem na uplnem potlaceni piratstvi ? :-)