Hlavní navigace

Názor k článku Jak na IQRF: směrování v síti a Fast Response Command od MarSik - IQRF používá podle předchozích článků rychlost cca 20...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 10. 2019 14:07

    MarSik

    IQRF používá podle předchozích článků rychlost cca 20 kbps. Paket obsahuje směrovací informace a až 64B dat. Pokud na sebe ty uzly vidí, tak nesmí vysílat zaráz. Dotaz musí odeslat všechny routovací uzly. Odpovídat bude alespoň 200 uzlů, případně několik routovacích navíc s agregovanými daty. Takže těch zpráv je celkem hodně a určitě to bude v řádu sekund jak je uvedeno v článku.

    Z prvního článku v sérii:

    Každý paket IQRF umožňuje přenášet až 64 bajtů uživatelských dat. Na množství těchto dat závisí délka vysílání daného paketu. Ta se pak pohybuje od 30 do 50 ms. Tento údaj je užitečné znát zejména pro výpočet doby, po kterou je síť obsazená vysíláním daného paketu. Pokud je např. v síti IQRF 100 směrujících nodů a každý z nich vysílá paket IQRF 50 ms, trvá 5 s odvysílání zprávy celou sítí. Pokud se jedná o sběr dat, musí se počítat i s cestou zpět.

    Takže to vychází 50 ms * 200 = 10s jen minimální čistý čas pro vysílání odpovědí z uzlů. Ale bude to víc, kvůli šíření dotazu a nutným pauzám při čekání na volné pásmo + opakování.