Hlavní navigace

Názor k článku Jak na účetnictví na Linuxu (2) od Marek Slapak - Je pravda, že transakce nevyřeší všechno, ale tenhle...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 10. 2002 15:35

    Marek Slapak (neregistrovaný)

    Je pravda, že transakce nevyřeší všechno, ale tenhle problém si myslím dá vhodným datovým návrhem řešit.

    Navíc jak je níže psáno, existuje row level locking

    Co se mi ale na článku ze všeho nejvíce líbí je, že působí jako lehce pochopitelný tutoriál o tom, jak neuvěřitelně elegantně a jednoduše se dá zajistit integrita dat v případě, že DBMS k tomu dává k dispozici nástroje.

    Tak jak byl tenhle díl pojat a s jak jednoduchým návrhem báze dat pracuje je taky krásně vidět, že i při řešení relativně jednoduché datové úlohy lze využít nástrojů pro zajištění datové integrity.

    Já osobně tvrdím a stojím si zatím, že psát něco rozumnýho na DBMS bez těchto nástrojů je silně kontraproduktivní a neelegantní.

    To, že PostgreSQL tyto nástroje má a zároveň je free bylo důvodem, že sem ABSOLUTNĚ vyloučil používání MySQL ... proč se ochuzovat o tyhle features, když se skoro u čehokoli, co časem roste může stát, že i když tenhle aparát z počátku nepotřebuji, tak při update funkcionality se najednou může stát, že referenční integritu potřebovat budu .. Oprogramovávat to všelijakejma brigulema a psaním tuny kódu? to mi připadne trochu divný...

    Ale je to jen můj skromnej názor, nic víc - nic míň