Hlavní navigace

Názor k článku Jak nikdy nespouštět službu, aneb kdo posílá tajemný SIGKILL? od Heron - Tak spravce systemu je snad svepravny clovek, aby...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 1. 2018 22:00

    Heron

    Tak spravce systemu je snad svepravny clovek, aby se rozhodl, jestli automaticky restart chce nebo ne.

    Byla řeč o unitách v systemd. Ty nenastavuje správce (může), ale za jednu z hlavních výhod systemd tady bylo před lety ohlašováno to, že unitu napíše autor programu a napíše ji jednou a poběží to všude. A právě v těchto unitách od některých autorů se objevuje nebezpečně často restart on failure.

    Proc bych napr. na testovacim serveru nemel mit nastaveny automaticky restart, kdyz tam spoustim X sluzeb a obcas jim proste dojde pamet?

    Tak třeba by tě to donutilo to zoptimalizovat. ;-) Pro mě za mě si na testovacím prostředí dělejte třeba stojky, ale do produkce by to patřit nemělo. A systemd rozhodně není jediná možnost automatického restartu. Jen je nejvíc viditelná a propagovaná.

    A proc ma firma / dodavatel / ... platit spravce

    Protože chce, aby ten program byl po všech stránkách perfektní? A jistě je dobré si do týmu přibrat taky někoho, kdo se potom o běh toho programu bude starat a může poradit, které věci v praxi nejvíc překážejí apod. Tyhle argumenty dost dobře nechápu, někdy mám pocit, že (podle těchto komentářů) vývojáři chtějí prostě jen psát to své dokonalé dílo, ale to, že to potom nejde spustit a jsou s tím starosti už je jaksi nezajímá.