Hlavní navigace

Názor k článku Jak stránkám zabránit zobrazovat otravné dotazy na oznámení od Filip Jirsák - To je zvláštní, mně už to teď popup...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 4. 2018 14:04

    Filip Jirsák

    To je zvláštní, mně už to teď popup nezobrazuje ani po vymazání cookies. Musel jsem to otevřít v jiném prohlížeči…

    Ano, tímhle postupem zablokuješ ten jeden web. Já používám jiný, který je možná rychlejší – kliknu v popupu že oznámení chci dostávat, tím se konečně vyvolá ten dotaz prohlížeče (mám jako výchozí nastaveno „zeptat se“) a web zablokuju tam.

    Já nijak nezpochybňuju ten článek ani to, že tento konkrétní typ popupů se dá tímhle způsobem eliminovat. Jenom jsem konstatoval, že opět přišla móda popupů na webech, a že primární problém jsou ty popupy, a ne to, na co se popupy ptají. Úplně stejný princip je třeba u geolokačních služeb, také je může web požadovat a uživatel to musí schválit. Jenže ty jsou v prohlížečích o pár let déle, a tenkrát se to ještě řešilo normálně – na webu je tlačítko pro danou funkci (třeba na mapě zaměřovač), a když na něj kliknu, prohlížeč se dotáže, zda má stránce povolit přístup k aktuální poloze. Tedy žádné vnucování přes popup, ale když tu funkci uživatel chce, musí si jí na webu najít.

    To, že má web nějakou funkci, jak zůstat trvale v kontaktu s uživatelem, bývalo běžné – třeba RSS nebo newslettery. Teprve v poslední době se ale vrátilo do módy vnucovat to přes popupy.