Hlavní navigace

Názor k článku Jak vidí Linux regionální prodejci počítačů? od benzin - Jde videt ze se to vase znalosti odrazi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 3. 2007 2:04

    benzin (neregistrovaný)
    Jde videt ze se to vase znalosti odrazi od "malych Ceskych pomeru". Protoze samozrejme kvalitni komernic CAD, vektorove editory, bitmapove editory i videostrizny pro unix existuji. Jenom se proste v CR neprodavaji, nicmene nic nebrani tomu, aby si je uzivatel koupil ze zahranici.

    No a proc male ceske pomery? Proste protoze unix-like (resp. ne Windows) systemy, jsou provozovany jen specifickou komunitou lidi, kteri nemaji takove naroky, aby jim zminene programy nevystacily. Proto pak dochazi zcela chybne, k porovnavani komercniho programu s nekomercnim. A samozrejme ze z toho nekomercni program vyjde nakonec hur, protoze ma zastance v hobby uzivateli, ktery nemuze argumentacne obstat vuci profesionalovi.

    Btw. kazdou odrudou Unixu myslite i Mac OS X? Pac ten je prave v tom odvetvi co popisujet povazovan za spickovy.

    P.S.: Co je zajimave na diskusich Photoshop vs. Gimp je to, ze povetsinou se od zastancu obou programu dozvime ze se pokouseli prejit a pokazde se vratili, protoze to a ono bylo v tom druhem naprosto otresne. A nakonec se vsechno zvrhne ve flameware. Vsimnete si paralely s Vim a Emacs, a ani tam doted neni jasny vitez :)