Hlavní navigace

Názor k článku Jak vidí Linux regionální prodejci počítačů? od glx - Nezlobte se, ale to je blabol. Photoshop a Illustrator...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 3. 2007 8:34

    glx (neregistrovaný)
    Nezlobte se, ale to je blabol.
    Photoshop a Illustrator je profi software, ktery opravdu vyuzije minimalni procento lidi !!
    To, ze na kazdem druhem PC jsou tyto programy kradene a Franta Vopicka s jejich pomoci treba orezava fotky nebo dela primitivni grafiku nejake stupidni poznamky na "fakt, vole, jako hustej mejdan", JE VEC UPLNE JINA. Ve chvili, kdy tyto lidi presvedcite, ze nemuseji byt zlodeji a mohou delat totez s free aplikacemi, nemate co resit.
    A hry ? To je mytus, ze je kazdy potrebuje. Znacne procento ano, ale vedle toho mate desitky % domacich uzivatelu, kteri PC pouzivaji hlavne k brouzdani po Webu, praci s mailem a IM a psani dokumentu.
    Linux ma na desktopu urcite prostor a jedinym duvodem, proc se siri pomalu je vpodstate uplne chybejici profesionalni marketing - firmy jako Novell a RedHat se do toho nehrnou (stoji to penize a firemni zakaznici jim asi zatim staci) a marketing na amaterske aktivisticke bazi je spis usmevny nez ucinny.
    Ve svem okoli mam lidi, kteri delaji na OpenSUSE i ucetnictvi - pomoci Honeycalcu, takze padaji i oblibene argumenty (spise myty), ze toto nejde...
    90% mych znamych, kterym jsem OpenSUSE domu na desktop dal, je spokojeno. Nemuset se starat o nejake viry a spyware je pro ne padny argument, vetsi bezpecnost pri praci s elektronickym bankovnictvim (az na ignorantskou KB v tom dnes neni problem) dokazi ocenit...Teenageri, hrajici denne 4 nove kradene hry me osobne vubec nezajimaji. Pro ty jsou vhodne spis nejake hraci automaty nez PC.