Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jaká je Opera 9 od Lee - Prvni co jsem kdy na browseni použil byl...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 6. 2006 10:57

    Lee (neregistrovaný)
    Prvni co jsem kdy na browseni použil byl Netscape Navigator :) pamětníci vědí :) a Internet Explorer :) to bylo někdy před rokem 2000 (tuším 1997 nebo ještě dřív) od té doby používím denně nějaký browser. Používal jsem od beta verzí Mozillu a i když byla beta zdála se milepší než IE nemluvě o bezpečnosti. Postupem času jsem dospěl do stadia kdy jsem si Mozillu (dnes SeaMonkey) přizpůsobil k obrazu svému tak aby práce s browserem šlapala jak na dratku. Dlouho jsem odolával, na netu pěli ódy na Operu, ale já nechtěl měnit, přece jenom znovu hledat funkce ktere denně potřebuji k práci se mi nechtělo. Pak přišla Opera 9 a jenom tak z rozmaru sem ji stahl a nainstaloval.

    Přišel šok. Ano uživatelské rozhraní je na špičkové úrovni. Nejenom že dobře vypadá, je svižné (občas s Mozillou i FF problem hlavně u rozšíření) a funkce tam kde je intuitivně hledám, ale dokonce jsem nenarazil na občasný problém že ve FF/Mozille jsem musel občas ručně nastavovat kodovani (pěkný opruz), tady jsem na problem zatím nenarazil.

    Neznám technické detaily standardů a acid testů, ale jako dlouholetý zkušený uživatel oceňuji ty nenápadné detaily. Např hledani (CTRL+F) zobrazi nalezena slova šedě podbarvena, přičemž první je tmavší než ostatní. Skvělý nápad lépe se pak orientuji.

    Lišta která se otevře při zadávání do adresního řádku je pro mě obrovský pomocník, tady oceňuji skvělou možnost si ji přizpůsobit a mít po ruce záložky a nemuset se proklikávat na druhé straně monitoru. (mám dualmonitor 20" a 17").

    Za těch 14 dnů co ji používám jsem si ji hodně oblíbil. Doporučuji :)
  • 16. 1. 2007 17:37

    aladar5920 (neregistrovaný)
    A to si este nezistil ze staci kliknut na klavesu lomeno na ciselnej a v lavom dolnom rohu Opery sa objavi okno "Hledat..." - a mnoho dalsich zaujimavosti... napr. otvor si vela okien a potom po nich behaj cislicami 1, 2, respektive skus funkcie ostatnych ciselnych klaves...