Hlavní navigace

Názor k článku Jaký dopad bude mít finanční krize na Linux? od Lael Ophir - Vozy Mercedes jsou také cíleny na nejvyšší příjmové...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 2. 2009 19:01

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Vozy Mercedes jsou také cíleny na nejvyšší příjmové skupiny. Přesto jedinec z půlkou zubů (druhou půlku vymlátili poldové a spoluvězni) a dvacet let starým Mercedesem není automaticky v nejvyšší příjmové skupině. Vy ovšem pracujete v IT, takže bez ohledu na počet zubů :) zřejmě máte nadprůměrné příjmy. I když kdo ví, ve světě Linuxu je i řada poměrně chudých lidí.

    Xkové aplikace budou působit "trochu" neobvykle? Zkuste si OOo/X11 na Macu, nebo Gimp na Windows, a vyprávějte o tom "trochu".

    OOo má Aqua port, který je buď pořád v betě, nebo snad už konečně uvolněný. Ovšem řeč byla o OOo/X11, což byla po řadu let ukázka mizerného portu.

    Na Macu hlavně ty OSS aplikace vypadají jako UFO, a uživatelé je štítivě obcházejí. Navíc pokud daná aplikace s MacOS nepočítá, tak jí stáhnete, configure, make install, hromada chyb a smůla. Unixy totiž nejsou zdaleka všechny stejné.

    SFU nejsou součástí Windows, protože naprostá většina uživatelů POSIX aplikace nikdy nepožívala, a šlo o zbytečný attack surface. MS před pár lety ustoupil od modelu "všechny features jsou by default zapnuté". Nějaké porty pro SFU jsou ve formě balíčků tady:
    http://www.suacommunity.com/tool_warehouse.htm
    http://www.interopsystems.com/tools/warehouse.aspx
    http://www.suacommunity.com/

    Samozřejmě můžete zkompilovat, vyzkoušet a opravit další open source produkty. Sice nevím, proč to dělat, když je na Windows SW více než dost, ale ta možnost tu je.