Hlavní navigace

Názor k článku Je Firefox méně bezpečný než dřív? od Jakub - Nejsem žádný Operista, nicméně Operu používám. Můj náhled...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 8. 2007 11:10

    Jakub (neregistrovaný)
    Nejsem žádný Operista, nicméně Operu používám. Můj náhled na věc je asi takovýto:
    1) Operu je potřeba srovnávat s balíkem jako je SeaMonkey. Prostě obsahuje i mail klient a další blbinky.
    2) Co se týká bezpečnosti, jestli se nepletu, Opera dle Secunia v roce 2006 měla nejméně dnů s nezáplatovanou zranitelností (mám pocit, že něco přes týden).
    3) Teď ke stabilitě. Ano, Opera stále trpí nestabilitou :( Na Windows i na Linuxu. Teď o prázdninách, když mám prohližeč puštěný někdy i 10 hodin denně, setkám se tak se dvěma pády. Většinou na stránkách s nějakými JavaSkripty. Plusem však je, že Opera po pádu vždy spolehlivě spustí všechny stránky, které běžely před pádem a můžete pokračovat v práci.
    4) Co mi na Opeře ze začátku chybělo byla rozšíření. Ale už jsem si zvyknul a zjišťuji, že jich vlastně ani moc nepotřebuji. Třeba blokovač reklam má Opera zabudovaný a funguje celkem dobře.
    5) Ještě k memory leaks - tím Opera netrpí. Při stejném počtu otevřených stránek mi Opera zabere asi 1/5 toho co Firefox.

    Operu používám, protože se mi graficky líbí, považuji ji za bezpečnou (v mezích možností), sedí mi ovládání,... ale nikomu ji nenutím :)

    Jakub