Hlavní navigace

Názor k článku Jednodeskové počítače z pohledu dlouhodobé spolehlivosti od Petr Soukup - RPi dobrý na první prototyp, špatný na 100ks...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 11. 2021 9:52

    Petr Soukup

    RPi dobrý na první prototyp, špatný na 100ks ověřovačku a v produkci mimo realitu...

    Naprostý souhlas. To by vysvětlovalo, proč jsem RPi ještě nikdy neviděl v něčem profi co se dodává ve větších sériích. Otázka je jestli se na RPi nevykašlat úplně a i ten prototyp a ověřovačku nedělat na něčem spolehlivějším. (Odroid?) Protože podle mne zabývat se více RPi nemá moc smysl, když se to v praxi stejně nedá nasadit ve velkém. Ani argument, že je to hlavně na výuku moc neobstojí, protože nemá smysl se učit něco špatně, co pak stejně nejde v praxi použít.

    V dnešní době se dá totiž vydělat (a nebýt drahý) jen na tom, když se něco ujme ve velkém, proto dělat něco ve velkém, dobře a spolehlivě je prostě cíl na který je třeba se soustředit..

    Pak by se vidělo, jestli se to dá i nasadit pro produkci nebo ne, nebo zůstane jen u o něco méně problémové ověřovačky než s RPI s SD kartou.

    Bohužel ale když tohle někde nahlas řeknu, ta mě fandové RPi doslova umlátí pochybnými argumenty. Co si to dovoluji pomlouvat jejich miláčka.