Hlavní navigace

Názor k článku JetStream: nová technologie brokeru NATS konkurující Kafce od Uncaught ReferenceError: - hodně záleží jaký máš provoz, ono to je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 9. 2022 14:06

    Uncaught ReferenceError:

    hodně záleží jaký máš provoz, ono to je podobný i s jinou databází. Dokud máš provoz konstatní, uživatelé s tím umí, server má dostatek místa a výkonu, nevíš o tom asi klidně roky.

    Jakmile ale uživatelé začnou s tím různě experimentovat, bezhlavě to DoSovat, začne ti docházet disk, občas i paměť, řešíš více socketový server a pinning na jádra, řešíš FC disky a failover, musíš na to koukat aspoň denně, řešit podporu uživatelů, vysvětlovat, sledovat.

    Rozhodně s tím je méně starostí než s Kafkou, která moc provoz neřeší a ráda padá, když se jí něco nelíbí.

    Jsem v prostředí, kde je běžný, že nějaký block/file storage je k dispozici, v cloudu to je naprosto všude, problémy s DNS snad v mém světě neexistují. Na kafku máme upraveného klienta (producer i consumer), kdy při větším souboru ho sám nahraje na uložiště a umístí odkaz, při čtení se to transparentně zase čte. Nemám s tím problémy, všechny části máme ale pod správou.

    Jediný zdroj dat, to může být i nevýhoda, slabé místo, budeš od toho čekat příliš moc funkcí a to může mít vliv na spolehlivost a stabilitu provozu.