Hlavní navigace

Názor k článku Jitsi meet: zkušenosti s vlastní videokonferenční platformou od SB - 1. Nedával jste pozor, bavíme se o skutečné...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 10. 2020 12:49

    SB

    1. Nedával jste pozor, bavíme se o skutečné ochraně a zpracování dat firmou, ne papírovém provedení.
    2. Tohle je argumentační klam - to, že se to děje ještě jinde, nelegitimizuje chování zde. A proč je třeba Microsoftu „zjednodušit cestu k datům“? Mimoto jak mi v Linuxu Microsoft šmíruje?
    3. Nezaznamenal jsem v Linuxu potvrzování licence (možná si to jen nepamatuju, protože to nemělo smysl řešit, když mi škola nedala na výběr), za to si pamatuju, jak si instalace klientu bez upozornění přidala do sources.list repozitář. Microsoft se nezapře.
    4. Tím jste si odpověděl, proč MS ne.
    5. Ale to je jejich problém, to není omluvou. Když lidi nemám, tak si je najmu. Kdo chce dělat s počítači, musí na to mít znalosti, což opět naráží na skutečnost, že výpočetní technika nejsou jen přínosy, ale taky starosti, což si nikdo není dosud ochoten přiznat. Kdo na to nemá, tak to prostě dělat nemůže.
    6. V časové tísni není třeba nic soutěžit, ale zodpovědnosti za odpovídající řešení je to nezbavuje. A jestli kvůli tomu půjde do ( ! ) další ministr? No a?