Hlavní navigace

Názor k článku Jsou Windows za peníze a Linux zadarmo? od bibri - >Článok asi nepomohol tú dilemu vyriešiť, pre viacerých...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 8. 2009 14:59

    bibri

    >Článok asi nepomohol tú dilemu vyriešiť, pre viacerých však bolo asi novinkou, že taká dilema vôbec existuje.


    My si nerozumíme. Člověk v byznys prostředí (doma se tím takto nezabýváme, že ne) má nějaký úkol a potřebuje ho vyřešit: zvýšit spolehlivost a dostupnost, snížit cenu, uvést do provozu nové systémy, přidat nové vlastnosti a podobné věci, které jsou potřeba nebo si je vymýšlí vedení.


    Z tohoto hlediska žádné dilema neexistuje – člověk z byznysu je zvyklý a ochotný platit za to, co dostane. Vůbec se nezabývá tím, co je zadarmo a co není, protože pro něj zadarmo není nic, takový luxus si mohou dovolit jen domácí uživatelé (zjednodušeně).


    Zajímá ho poměr cena/výkon a další věci – reference, zaručené parametry jako spolehlivost apod., záruka, schopnost opravy a reakce a další. To jsou věci, které potřebuje vědět předtím, než se začne nějakým Linuxem vůbec zabývat.


    Výše uvedený článek mu nejen nepomůže, ale zcela mu zamotá palici když se bude snažit z něj něco vyčíst. To se mu nemůže povést, protože v článku nic není. Podobné pseudo-dilema totiž vymyslí jen někdo, kdo je „mimo“ – není z praxe.


    Schválně, projděte si články autora zde na Rootu a podívejte se, kolik je pod nimi kladných relevantních (k obsahu) reakcí. Už jen to vám napoví dost o kvalitě práce autora.