Hlavní navigace

Názor k článku K soutěži Top Hostingy aneb jednooký hosting králem od Petr - Dobrý den, rád bych se k jednotlivým bodům článku vyjádřil. Ad...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 12. 2009 13:34

    Petr (neregistrovaný)

    Dobrý den,

    rád bych se k jednotlivým bodům článku vyjádřil.

    Ad Více domén? Nechte si zdát…)
    K tomu se v jednom z výše uvedených příspěvků již vyjádřil Lukáš Nevosád. V žádném případě se nejedná o pohodlí, ale o snahu zajistit dostatečné HW prostředky pro kvalitní chod každé z webových prezentací. Opravdu si myslíte, že lze kvalitně uhostovat za 100 Kč měsíčně neomezený počet domén? Každý nechť si odpoví sám… Proto se přikláním k názoru, že multihostingy je dobré řešit formou VPS, kde jste striktně omezeni výkonem, který si platíte – ne však za 100 Kč.

    Ad Informovat zákazníka!)
    Souhlasím, zákazníky je dobré informovat a na dotazy odpovídat přímo – důležitým komunikačním nástrojem se v poslední době také stala znalostní báze (www.onehelp.cz).

    Ad Omezování)
    Zajímavá zmínka v článku o tom, že většina zmíněných funkcí a direktiv je na webhostingu v ČR zakázána. Opravdu si dal autor námahu tyto informace zjišťovat? Zřejmě ne… Tak například u ONEbit.cz:

    ini_set(), ini_alter() – pro PHP5 povoleno
    php_info() – podrobný výpis v administraci služeb
    allow_url_fopen – na vyžádání povoleno
    logování chyb – povoleno
    PHP direktivy v .htaccess (resp. .user.ini pro 5.3) – povoleno
    mod_rewrite přes .htaccess – povoleno
    safe_mode – pro PHP 5.3 již neaplikován (FastCGI), dříve možnost volby On/Off

    K zahraničním webhosterům snad jen tolik, že nezřídka se stává, že neomezeným prostorem a počtem domén okouzlený zákazník po nějakém čase zjistí, že pokud tyto neomezené prostředky nadměrně vytěžuje, je bez debat odpojen. Tento klient se později vrací zpět hostovat do ČR. Každému však vyhovuje něco jiného, dnes bývá již standardem lhůta pro odzkoušení služeb – zákazník si tak většinou může služby „osahat“ bez obav.

    S přáním hezkého dne

    Ing. Petr Benešovský
    ONEbit.cz