Hlavní navigace

Názor k článku Kdo je zelenáč a proč by se mohl zajímat o Linux? od Kedrigern - Tento článek je výborný nápad. Sám aktivněji linux...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 2. 2008 10:26

    Kedrigern (neregistrovaný)
    Tento článek je výborný nápad. Sám aktivněji linux využívám asi půl roku a to jen s několika základními příkazy. Kamarád mi původně nainstaloval Gentoo s blackboxem (ehm... to jsem opravdu byl Alenkou v říši divů), ale nedávno jsem sipořídil OpenSuse.
    No dnes jedu přes Gentoo :).

    Zaměření článku je dobře vymezeno, leč jak padlo v diskusi, je dobrý i pro zkušené uživatele jako něco,co mohou dát do ruky svým kamarádům (jo kdyby mi něco podobného dal ten kamarád, když odcházel a na mě koukala ta Gentoo...).

    A ještě jedno věc k nstalaci hardwaru. Co mám zkušenosti, možná je to jen velká náhoda, tak mi pod linuxem mnohem lépe běhal hardware.
    Jen tak namátkou. Měl jsem PC, kde byly Visty. Odinstaloval jsem je a nainstaloval XPčka, ale ovladač pro zvukovou kartu jsem nenašel, ať jsem dělal, co jsem dělal. Tak jsem vložil boot DVD OpenSuse a vše běhalo asi po 30 minutách krásně a najednou tam byly krásné nové možnosti.
    Je to jen jeden příklad (pak mám zkušenosti ještě s nvidii - taky vyhrál linux), ale obávám se, že je dosti výstižný. No tím jsem chtěl říct, že dnes ani ten hardware nebude takový problém pro nivé uživatele.