Hlavní navigace

Názor k článku Kdo je zelenáč a proč by se mohl zajímat o Linux? od Clock - A kdo by prosimte podle tebe mel tem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 2. 2008 0:13

    Clock (neregistrovaný)
    A kdo by prosimte podle tebe mel tem zakladum rozumet? Kdyz Ani sam Torvalds nerozumi takovemu zakladu jako ze kdyz napisu nejaky program, napisu k nemu taky uzivatelskou dokumentaci, jinak je celkem nahovno?

    Jo to ja mel problem s fortranem pri kompilaci GNU R pro Ronju. Napred jsem podle navodu LFS nainstaloval Fortran z GCC 3 ale to spadlo na nejaky krypticky chybovy hlasce. Po dlouhem googlovani to zaclo vypadat, ze mismatchuje g77 a gcc. Ale ta hlaska tu byla i kdyz jsem udelal, aby fotran a gcc matchovalo.

    Nakonec jsem to vyresil martyriem rekompilace gcc 4. Napred ze to chce gmp s nejakou obskurni knihovnou na floating pointy v nekonecnym rozliseni. Pak prisly errory, vyslo najevou ze pri make test chybi nejake DejaGnu a pak jeste jeden error ten zase chtel expat. Hura slava bylo zkompilovae gcc s Fortranem a s tim se R zkompilovalo.

    Uz se bohuzel nenainstalovalo protoze volali z makefilu mkdir an existujici adresar a ono to zahlasilo chybu. Bylo to nastesti v adresari dokumentace tak jsem ten install target z toho makefilu sproste vymlatil a to uz proslo, a binarka R dokonce i jela!

    Proste - dneska ty moderni distra Linuxu s kompiz fuzn a berylem sou super. Jenom kliknes a jedes. Vsechno vsem dokonale funguje.