Hlavní navigace

Názor k článku Kdy se firmě vyplatí přejít na open source? od Lukáš Gallina - Tohle by mohlo pokračovat donekonečna, takže jenom krátce...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 3. 2010 14:32

    Lukáš Gallina (neregistrovaný)

    Tohle by mohlo pokračovat donekonečna, takže jenom krátce a velmi rychle.

    Četl jsem ty diskuze. Tedy ne všechny, ale pár ano. Jenomže… na webu Sparty panuje shoda, jak jsou ti kluci šikovní (když vyhrají) a mizerní (když prohrají). Na webech cikánských organizací je víceméně shoda (když je tam diskuze) jak je všechny naházet do Vltavy. Na webech o Linuxu je shoda, jak je Linux úžasný a jak je Lael hrozný Windowsí bubeník.

    Proto mě nepřekvapuje, že pod články pana Bednáře je diskuze o tom, jak neumí psát. Na tyhle věci stačí zpravidla jeden vytrvalý človíček, co to bude otevírat. Všimněte si, že pod ! každým ! komixem na rootu je diskuze o poruše osobnosti, a už ji ani nemusí nastartovat mr. BLEK.

    To pro mě prostě není žádný ukazatel.

    A že pan Bednář reaguje podrážděně? Nebudu jej obhajovat, ale nejsem si jist jestli bych nereagoval hůře. Kladná odezva žádná, jen řvoucí dav. No, sám za to trochu můžu, nikdy jsem mu nenapsal „tento článek jste měl fakt super!“.

    A i kdyby byl nadutý egoista, nemůže se změnit? Ale zakazovat mu proto psaní?

    Zde bych se zmínil, že pana Bednáře rozhodně nesrovnávám s Isaakem Assimovem, to jsem použil pouze jako příklad, že lze psát pro potěchu ze psaní. Navíc, četl jste pár jeho prvotin, vydaných poté co již byl slavný? No nevím, ale to opravdu nebyly žádné skvosty. I on se musel vypracovat.

    Aby se nám nestalo, že jen díky kritice nebude nikdo nic psát. Nebyla by to škoda? A navíc. Mě se články pana Bednáře zpravidla líbí. Opravdu ;) Mám podobné vnímání světa.