Hlavní navigace

Názor k článku Kevin Mitnick - slavný podvodník nebo obávaný hacker? od agent - Klidně si připíšu čárky třeba dvě. Někdo to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 9. 2003 4:40

    agent (neregistrovaný)

    Klidně si připíšu čárky třeba dvě. Někdo to nazývá prznění jazyka, někdo vývojem jazyka. Mě už dnes připadá větší manipulace snažit se změnit zažitý význam slova hacker, který 99% lidí dnes chápe tak, co dřív znamenalo slovo cracker. Připadá mi přirozenější se přizpůsobit, protože hlavou zeď stejně neprorazíte.

    Na druhé straně nevidím nějaký fatální význam boje za hacker x cracker. Některé věci v životě jdou občas jinak a jiným směrem. To je vývoj. Vidím za důležitější věnovat energii třeba bojům proti sw patentům, za lidi, apod.. Na tom, jak se ustálí takové, či onaké slovo už mi zase tak moc nesejde, a nepovažujito za úplně zásadní věc. Ale pokud je to pro vás podstatné, tak mi někam na svojí pomyslnou pažbu klidně připište čárku za prznění jazyka. Já to za prznění nepovažuji, považuji to prostě za jakési demokratické odhlasování většiny, v jakém významu budou slovo používat. Říká se tomu vývoj.