Hlavní navigace

Názor k článku Knihovna ClanLib od AlexFA - Nedavno (clanlib v 0.7.7) jsem zacal psat jednu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 5. 2004 7:37

    AlexFA (neregistrovaný)

    Nedavno (clanlib v 0.7.7) jsem zacal psat jednu OpenGL zalezitost a pri vyvoji jsem pouzil prave ClanLibu. Vyvoj sel docela dobre vpred, prace s ni je dobra (i kdyz ta dokumentace opravdu chybi - casto clovek musi do hlavicek a sourcu), GUI je vyborne a dobre customizovatelne.
    Nicmene pomerne zahy jsem se setkal s temito problemy: hlavicky pro OpenGL maji spoustu veci v private castech a jelikoz jsem pouzival rozsirene zalezitosti z OpenGL jako treba pbuffer, tak jsem byl nucen par veci 'rucne zverejnit'.
    Kritictejsim problemem byla rychlost - velice rychle jsem se dostal do stavu, kdy byl projekt pro svou HW narocnost nepouzitelny.
    Proto jsem byl nucen ClanLibu opustit a cele to prepsat pro SDL. Vysledek je ten, ze jsem sice napsal mnohem vice kodu, nicmene mam 10x vyssi framerate.
    Takze dle meho nazoru je ClanLib skvely pocin, nicmene je na nem porad znat urcita nevyzralost. Nektere veci nejsou dostatecne univerzalni a musite je vselijak obchazet. Proto bych ji asi pro slozitejsi projekty nedoporucil.