Hlavní navigace

Názor k článku Komiks: oborové vtipy od podlesh - No co se týče KC:D, argumentace proti (pravda,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 4. 2018 19:22

    podlesh

    No co se týče KC:D, argumentace proti (pravda, trochu absurdnímu) požadavku na přítomnost lidí jiné barvy pleti byla pěkně pokrytecká. Kdyby si totiž soudruzi chtěli hrát na hystorickou přesnost, budou postavy ve hře mluvit zejména česky, popřípadě německy a jinými jazyky, jimiž se na daném území tehdy mluvilo.

    Takových věcí by se dalo najít víc, např. kuše a palné zbraně (asi nejkřiklavější případ). Tam ta reakce byla normální: nezbyl čas a peníze. Možná bude DLC.

    Jenomže, v případě "diverzity" je to politika, a to se musí opatrně. KC:D totiž lidi jiné rasy než čistě bíle obsahuje, dokonce by se dalo říct že celé zasazení (rok, místo, události) je takové aby ukázalo že i tady ve střední Evropě to bylo pestřejší než se podle dějepisných osnov z 19. století zdá. A to je průser jak vrata - něco takového je dnes velmi politicky nekorektní a byť jen podezření na dotek SJW může celý projekt finančně pohřbit (více viz heslo Gamergate).

    Naštěstí Daniel Vávra ví co dělá, správně to na twitteru (a další sociálních blitcích) zahrál. Tedy, já osobně bych preferoval kdyby se to zahrálo neutrálně (protože obecně nemám rád tu dnešní hlasitou soutěž o největší kreténismus), ale zcela chápu - taková reklamní kampaň a zadarmo!