Hlavní navigace

Názor k článku Komiks: opravdová tragédie od Root.cz » Humor » Komiks: opravdová tragédie - Tehdy mu ještě nikdo neřekl, že svatý grál...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 3. 2011 21:08

    Root.cz » Humor » Komiks: opravdová tragédie (neregistrovaný)

    Tehdy mu ještě nikdo neřekl, že svatý grál je miska, ale taky kopí, trumpeta v jeho ruce obrácená vzhůru jako miska však byla zbraní i nástrojem přesladké nadvlády vymrštěným do nebes, aby spojoval zemi s Mystickým pólem. S jediným Pevným bodem, který vůbec kdy ve vesmíru byl: s tím, který právě on svým dechnutím na jeden jediný okamžik stvořil.
    Tehdy mi Diotallevi ještě nemohl povědět, že člověk se může nacházet v Jesodu, což je sefira Základů, znak spojenectví vrchního luku, který se napíná, aby vyslal své šípy k míře Malchutu, svému terči, Jesod je kapka, jež vytryskne z šípu, aby dala vyrůst stromu a plodu, je to anima mundi, okamžik, v němž mužná síla plozením spájí veškeré stavy bytí.
    Umět upříst toto Cingulum Veneris znamená napravit Demiurgův omyl.

    Může člověk strávit celý život hledáním příležitosti, a přitom si nevšimnout, že rozhodující okamžik, který zdůvodňuje zrození i smrt, už minul? Nevrátí se, ale byl tu, byl tu nenávratně a byl celistvý, zářivý a štědrý jako každé Zjevení.
    Jacopo Belbo se tenkrát díval pravdě do očí. Jediné pravdě, která mu kdy měla být povolena, protože ta, kterou se dovídal, mu sdělovala, že každá pravda je kratičká (co přijde potom, to už je jen komentář). Právě proto se snažil nedočkavý čas zkrotit.
    Určitě mu to tehdy nedošlo. A nedošlo mu to, ani když o tom pak psal nebo když se rozhodoval, že o tom už psát nebude.
    Došlo to mně dnes večer: autor musí zemřít, chce-li, aby si čtenář všiml pravdy.