Hlavní navigace

Názor k článku Komiks: přechod nebývá vždycky snadný od Petr - No tak na to mě taky napadá čím...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 10. 2008 14:39

    Petr (neregistrovaný)
    No tak na to mě taky napadá čím to je. Vytvořit atmosféru vhodnou k navázání milostného vztahu je něco co se dá naučit podobně jako jízda na kole nebo plavání. Pokud však dostaneš panickou hrůzu z vody, horko těžko se to naučíš. Velká část lidí v tom tápe, ale prostě zkouší až se zadaří.
    Konkrétněji si myslím, že balení vyžaduje zvláštní druh atmosféry. Řekněme příjemné povídání si s dávkou pohledů a úsměvů a pod. Pokud se ti nikdy nepodařilo tuhle atmosféru navodit nebo nepřišla tak nějak sama od sebe, je celkem jasné že nemohlo k ničemu dojít. Je to prostě nutný předpoklad.
    Dobrý způsob jak tuhle atmosféru navazovat je pozvat ji na rande. Ve společnosti více lidí, nebo při nějakých dalších úkolech se tohle navozuje dost těžce a vyžaduje to extra dávku umění - sociálních dovedností. Já s tim mám také problémy, ale ne tak zásadní.
    Samotné rande ale ještě nestačí.
    Důležitý je způsob rozhovoru, aby se navodila ta příjemná atmosféra. Podle mne se to dá trénovat a učit jako cokoli jiného. Bohužel všichni ti velcí psychologové ještě nepřišli na to, že by asi bylo dobré pořádat kurzy svádění. Myslím že třeba takovým bulímičkám by se taky hodili, aby přišli na jiné myšlenky (a mohla si v praxi potvrdit, že si lidé nemyslí že je tlustá), zjistila by také že je aktraktivní i tak vyhublá ... Ne jedna holka by to s klukama chtěla umět lépe ... .
    V našem případě se dá ale dělat jiná věc. Jít do nějakého nočního podniku, kde jsou k dispozici společnice. (Ne prostitutky, o to zde nejde) Funguje to tak, že dělají klientům společnost za to že jim klienti v baru kupují několikanásobně předražené nápoje. Stačí přijít sednou si any přijdou sami. Určitě je nedodradíš řečima o poruše, když jim jednou za půl hodiny koupiš drink. Bývá tam ještě striptiez nebo něco. Z těch nápojů mají "provize", kromě platu "od hodiny". Je to sice divné, zvrhlé ale funguje to a je to velký bussiness na celém světě. Jen se o tom asi moc neví. Já osobně jsem o tom dost slyšel a osobně jsem byl v takovým podniku jen jednou. Podívat se. Nikomu jsem drink nekoupil :) Jinak jsem na takový věci dost zbabělej - ne ani tak koupit drink ale jít do podobných podniků. :) Navíc mne to nějak moc neláká.
    No taková noc, pokud se člověk nepředvádí může stát 500-1500 Kč.
    Některé ta práce vyloženě baví a chvíli si povídají i bez drinku. :) Často to jsou třeba i studentky. Podle mne si to lze takto natrénovat a pak to zkoušet i jinde. Třeba na rande domluveném přes internet. To dělám občas já, ale jsem moc línej. Podle mě by jsi si měl dát cíl vytvoření té příjemné atmosféry. Sjednat si rande tak jednou za týden. A nemít žádné další cíle. Cíl v podobě vztahu se nedá naplánovat, musí přijít sám.
    Prostě jen se sejít a pokud možno se příjemně pobavit o všem možném. Další rande zase s jinou.
    Když od toho nebudeš čekat nic víc, budeš uvolněnjší a onen vztah se do čítám tak do roku s největší pravděpodobností dostaví. (S tím že s některou setkáš vícekrát než jednou by jsi taky neměl kalkulovat do předu, úkol je prostě naučit se setkávat, když z toho vyplyne další rande, je to jen neplánovaný bonus)
    Když se nějaká nebude chtít setkat podruhé, nebo potřetí. Nevadí, setkáš se s jinou. Úkol je si natrénovat vytváření nutného předpokladu....

    Co tohle vysvětlení?