Hlavní navigace

Názor k článku Komiks: v tom plánu je díra od Science Of A Mind - Ano, ovládání lidí je veliký problém. Naše církev...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 11. 2010 13:51

    Science Of A Mind (neregistrovaný)

    Ano, ovládání lidí je veliký problém. Naše církev toho o ovládání lidí ví hodně, doporučoval bych knihu Dianetika od pana Hubbarda, kde je ovládání mysli pomocí engramů popsáno a ukázáno na konkrétních příkladech.

    Scientologie nenutí člověka ničemu věřit. Scientologie je soubor technologií, které vedou k osobnímu a duchovnímu růstu, a které jsou postaveny na ověřitelném základě jako jakákoli jiná Vědecká teorie. Kdokoli může do Dianetického centra přijít a sám se účinnosti či neúčinnosti scientologické technologie přesvědčit. Pokud člověk dospěje k závěru, že daný kurz byl neúčinný, Dianetické centrum mu v rámci etického podnikání nabízí vrácení kompletní ceny kurzu.

    Pan Huxley má pravdu, věda může vést k diktátorství nad lidmi (psychiatrie je toho zářným příkladem). Proto se Scientologie navrací k pravé podstatě lidského poznání, k verifikovatelnosti faktů. Scientolog nikdy nepodá tabletu s tím, že "tomu musíte věřit", Scientolog ukáže na názorných příkladech možnost práce s duchovnem k dosažení osobního rozvoje a je čistě na každém člověku, aby si efektivitu techniky ověřil.

    Co se týče daňové vyjímky, je to pravda, že se Scientologové nechtějí daně platit. Ze společensky-prospěšného hlediska je eticky vhodné, když Církev peníze použije sama na veřejně prospěšné aktivity, než když je propere přes zkorumpovanou státní kasu.

    I Vám se může stát, že psychiatr Vašemu dítěti napíše Ritalin a sociálka vám pohrozí odebráním dítěte, pokud ho nebudete drogovat. Takové případy jsou ve světě jasně zdokumentovány. Komu byste raději platil? Daně státu, ze kterých je financován psychiatrický "výzkum", nebo příspěvek CCHR, ze kterého jsou financovány aktivity vedoucí k oslabení psychiatrické moci?