Hlavní navigace

Názor k článku Komiks: vánoční obyčeje od Radovan - „Byl Hitler vrah?“ – nebyl, měl na to lidi....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 11. 2009 14:26

    Radovan (neregistrovaný)

    „Byl Hitler vrah?“ – nebyl, měl na to lidi. Na tohle téma s ním rozprávět nepotřebuji a ani nehodlám. Stejně tak není sporu o to že bombardování Drážďan, Hamburku nebo Tokia byly válečné zločiny, nebo že Norimberský proces byl protiprávní. Ale klidně podepíšu že dostali o co si řekli a viset jich tenkrát mělo podstatně víc!

    „V Arktide se (led) zmensuje, na Antarktide zvetsuje.“ – co jsem to psal o posunu klimatických pásem? :-D Takže ještě jednou: nikoliv globální oteplování, ale globální změny podnebí.

    „24.cyklus“ – takže já zase ocituji tu Wikipedii: Until recently it was thought that there were 28 cycles in the 309 years between 1699 and 2008… Prostě si nějaký strejc vymylel že zrovna tomu svému oblíbenému cyklu dá číslo 1, stejně jako letopočet číslujeme podle údajného narození jednoho židovského truhláře. Jenže těch cyklů už předtím byly miliony, a ty mě zajímají víc než posledních pár! To je stejné jako dělat statistiku jen podle posledních tří měsíců, to by mi vyšla naprosto nesmyslná katastrofa globálních rozměrů, ne?

    „Jenomze poslednich par let(asi tri), jeho aktivita klesa…“ – když se pořádně kouknu, tak právě podle těch grafů klesá sluneční aktivita posledních čtyřicet let. A to jsem se jen kouknul, nepočítal jsem to. V těch grafech je navíc celková aktivita, kde se ty periody sčítají, nedá se usuzovat jen z jedné nebo dvou. Některé trvají i miliony let!

    „…spatne zpravy nevysly a oni se domlouvaji, jak ty vypocty upravit, aby spatne vysly.“ – Jenže ony ty zprávy špatné vyšly, jen nevyšly tak špatné jak je třeba. Oteplení o dva stupně a zvýšení hladiny moře o půl metru za sto let nikoho nevytrhne, ale když řeknu že se oteplí o deset stupňů a hladina se zvedne o čtyři metry v příštích pětadvaceti letech, tak to třeba obyvatele Londýna začne setsakra zajímat! Zvlášť že už teď jim tam stoupá spodní voda málem až do přízemí (a v Benátkách do prvního patra). A že to už nejde zastavit? Jde, ale znamenalo by to okamžitou likvidaci veškeré civilizace a většiny populace.

    „…tak je nejmensi zlo je aspon vyvest z mest na dalnice.“ – tak to je stejný nesmysl jako že je ekologické vyrábět svinstva v Číně. Ta auta na dálnici spotřebují stejně nebo i víc paliva, ale protože to ve městě nebudou čuchat, tak je to ekologické?

    Myslím že v téhle diskuzi bude mít smysl pokračovat tak za dvacet let (doufám že to bude možné), protože to už budeme všichni znát následky. Tedy aspoň my, kteří budeme moci srovnávat s dnešním stavem.