Hlavní navigace

Názor k článku Konec TrueCryptu: co je za ním? (aktualizováno) od Ten či onen - Jen pro jistotu aby jste někoho svými úvahami...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 5. 2014 8:51

    Ten či onen (neregistrovaný)

    Jen pro jistotu aby jste někoho svými úvahami nesvedl ke špatné myšlence. Uvedené kontrolní součty odpovídají SW (exe,dmg,tar.gz) a podisu (sig) staženému z TrueCrypt.ch dne 30.5.2014 kolem 13:00.

    Já za sebe potvrzuji že binárka pro Windows (TrueCrypt Setup 7.1a.exe) je binárně shodná s tou která byla dostupná na webu TrueCrypt.org v době uvolnění (2012) a jí odpovídají uvedené kontrolní součty MD5 a SHA-256.

    To že jsem nedůvěryhodná osoba je jisté, to netřeba rozebírat. Stejné by to bylo i kdybych před vás nastoupil s občankou, spoután, a s nohou pomahače a ochranáře na krku.

    Někde je však třeba začít. Pro statisticko-logickou metodu vytřídění zrna od plev je moje troška sdělení dostačující. Můžete porovnávat s různými veřejnými archívy SW, online bezpečnostními kontrolami, soukromými archívy jednotlivých lidí, sděleními podobných mi lidí v diskusí,... Nezapomeňte sledovat data, certifikát a datum podpisu.

    Za mne a zvolenou rekonstrukční metodu je zatím jasné jen jedno. Informace od kohokoli kdo se prohlásí za Laela nebo Jirsáka nebude brána v úvahu.