Hlavní navigace

Názor k článku Kontroverze kolem návratu Richarda Stallmana do FSF, QEMU 6.0 se blíží od Jiří Eischmann - Když sleduju ty diskuse, tak mi přijde, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 3. 2021 20:30

    Jiří Eischmann

    Když sleduju ty diskuse, tak mi přijde, že to nedorozumění mezi oběma tábory je v tom, že jedna skupina zná RMS jen podle jeho veřejného obrazu, tedy že to je sice vrtošivý, zato ale nekompromisní bojovník za svobodu softwaru, kterého se teď rozhodli zlikvidovat na základě jednoho nepovedeného a špatně pochopeného výroku.

    Druhá skupina, která s ním povětšinou měla co dočinění a ví, že to nebyla žádná výjimka, ale spíš pravidlo jeho chování a komunikace, to vidí jako jen poslední kapku do nádoby, která se plnila celé roky.

    Já se celkem ztotožňuji s tím, co o tom napsal včera kolega Brendan Conoboy. Mám s ním taky svoji zkušenost a názor, že jeho vliv na hnutí svobodného softwaru je dnes už spíš negativní, jsem měl dávno před tím loňským případem. Na druhou stranu si myslím, že toho veřejného tlaku je víc než dost, takže nemám potřebu přikládat své polínko do ohně podepisováním petic apod.