Hlavní navigace

Názor k článku Kterak Google vypekl Sun a sebral mu Javu od Miloslav Ponkrác - Kompatibilní VM si můžu snadno naprogramovat Vy, nebo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 11. 2007 11:54

    Miloslav Ponkrác
    Kompatibilní VM si můžu snadno naprogramovat Vy, nebo já, a to zcela bez zdrojáků Sunu. Protože popis instrukcí virtuálního strojového kódu Javovské VM si stáhnete jako dokument z webu Sunu, kde se také dozvíte jak se má co interpretovat. A pak stačí sednout a programovat - a naprogramovat jednoduchou JVM je celkem jednoduché a bez problémů, to není naprosto nic složitého, a uděláte to za chvilku.

    Není třeba z JVM dělat super složitou věc, je to věc velmi jednoduchá. Pokud potřebujete naprogramovat jednoduchou JVM - pouze interpretr Javovského byte kódu (tedy přechroustaného do .dgx), pak to zvládne i jeden průměrný programátor a celkem za krátký čas, protože tam nic složitého ani náročného není.

    Normální desktopová JVM třeba pro Linux je samozřejmě složitá, ale jen proto, že obsahuje spoustu optimalizačních věcí, třeba JIT kompilaci a další, ale nic takového pro mobil samozřejmě programovat nebudete, pro mobil uděláte holý interpretr JVM - záležitost na zhruba pár desítek tisíc řádek ve zdrojovém kódu C++. Nic složitého.