Hlavní navigace

Názor k článku Kudy mohou unikat data z nemocničních systémů? od jinej muf - > Telefon s BT a RFID na klíčích. Řešení...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 9. 2016 22:09

    jinej muf (neregistrovaný)

    > Telefon s BT a RFID na klíčích.
    Řešení zcela k ničemu. Odložený telefon na stole je imho i u lékařů běžná věc. Já si třeba telefon na WC taky neberu, neberu si ho ani do jídelny. Nepředpokládám, že radiolog ho bude brát k rentgenu, nebo že chirurg si ho vezme na operační sál nebo na převazech bude někdo patlat sádru s mobilem v kapse... Jen to zvýší četnost krádeží mobilů.

    Co se týče technologie RFID, tak ta je fakt skvělá. Doporučuji kouknout na http://www.instructables.com/id/A-Universal-RFID-Key/?ALLSTEPS -- dá se to zjednodušit, zkoušel jsem to, stačí za 35 Kč z číny Arduino Pro mini, cívka namotaná ze starého trafa, 4 diody a kondenzátor. Vleze se to do krabičky od TicTaců. Je dobré mít ke kradení čísel RFIDů ještě za $2.15 z Ali čtečku... To je vše, co potřebujete na to, abyste mohl pípat stejným čipem, co pan doktor, aniž by to kdokoliv tušil. Váš emulátor vysílá stejné číslo jako čip pana doktora, který absolutně netuší, že máte kopii. Pokud to nechcete vyrábět, dá se koupit přímo příruční kopírka na RFIDy na 2 tužkové baterky, pár programovatelných čipů v ceně tuším cca 500 Kč na Ali celkem.