Hlavní navigace

Názor k článku Lékaři neřeší bezpečnost, ZFS na Linuxu se zlepšuje a miniaturní verze ESP32 od doc - 1) ano, spousta lidi to asi nestihne, na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 10. 2017 0:07

    doc (neregistrovaný)

    1) ano, spousta lidi to asi nestihne, na druhou stranu, vedelo se to dopredu dost.
    Podle me "povinnost" od 1.1. zrusi/odsunou.
    Zase jak vidis, je tu dost pripadu, kde to lidem fakt pomuze, a protoze my lekari casto nejsme uplne tech-savvy, nestalo by se to nikdy. Proto to nuti zakon.
    Nebo jeste lip, at se privatizuje zdravotnictvi (pojisteni predevsim) a bude to soutez v nabizeni lepsich sluzeb-o to se dnes prakticky nikdo nesnazi.

    2) v tom kodu je jmeno pacienta, resp RC, v lekarne se prokazes obcankou a dostanes sve leky. Lepsi nez papir s razitkem, ktery fetky falsovaly.

    3) erecept celorepublikovy je, provozuje ho SUKL a je vynucen zakonem. Nemocnice at si provozuji jaky HIS chteji, podle me, nemame tu socialismus. Staci, kdyz budou podporovat co je dane zakonem.

    4) nerozumim otazce? Doktor predepise a posle se to SUKLu, pacient dostane sms/mail/papir s (carovym) kodem, s tim si dojde do lib lekarny, kde se si to overi vuci SUKLu zase. Nebo to doktor muze poslat rovnou do zvoleny lekarny, pacient pak nemusi mit v ruce vubec nic a jen si to tam dojde vyzvednout.