Hlavní navigace

Názor k článku Lékaři neřeší bezpečnost, ZFS na Linuxu se zlepšuje a miniaturní verze ESP32 od Petr M - Hele, možná mě něco uteklo. 1) Zdravotnictví je služba....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 10. 2017 8:23

    Petr M (neregistrovaný)

    Hele, možná mě něco uteklo.

    1) Zdravotnictví je služba. Sice specifická (platba skrz pojištění,...), ale služba. U všech služeb je něco, co nepřináší benefit provozovateli, ale zákazníkovi. Proč by zdravotnictví mělo být jiný i tímto?
    2) Věda a technika jde dopředu. Dneska neplatí, že se doktor ve 20 naučí "když má pacoš tohle a tohle, objednej mu za tři dny kněze", ale "3x denně tenhle paták a za týden na kontrolu". Lapiduch se učí celý život. Pokud už mu učení nejde (nebo na ně hází bobek), tak nedává svou práci tak, jak by měl.
    3) Každý z nás se musí učit, a to i věci, který zdánlivě s jeho prací nesouvisí. Já třeba musím znát i legislativní požadavky na výrobky, interní školení na všechno možný (práce ve výškách, auto,...). Když něco, co není striktně jeho práce, nezabije normálního smrtelníka, nevím, proč by to mělo zabít lapiducha.
    4) Předpokládám, že MUDr má VŠ a nebude tak úplný tydýt. Když si normální člověk (i bez VŠ) něco pořizuje, ptá se, co mu to přinese nebo vezme. Kupuju auto, zjišťuju výbavu, spotřebu, bezpečnost, cenu náhradních dílů a dostupnost servisu. Proč doktoři nezjišťují parametry IS a přístrojů? Proč kolikrát platí za něco, co jim život víc komplikuje, než usnadňuje, pokud to nedostanou nařízením?
    5) Pokud už jim někdo vnutí používání něčeho, proč se nezajímají o POTENCIÁL toho, co by z toho šlo vytřískat a nesměrují svou energii k tomu, aby to mělo nějaký přínos pro ně nebo pro ty, kterým přísahali, že budou pomáhat? Proč se místo toho unavují stavěním na zadní?