Hlavní navigace

Názor k článku Lékaři neřeší bezpečnost, ZFS na Linuxu se zlepšuje a miniaturní verze ESP32 od M. - Prosím, mohu poprosit o fofotografii? Dá se na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 10. 2017 8:30

    M. (neregistrovaný)

    Prosím, mohu poprosit o fofotografii? Dá se na na nástěnku s nápiem: Ano, existuje lékař, který umí poslat emailem!
    Po konzultaci, kdy bylo za měsíc cca 40 reklamovaých ereceptů od cca třiceti doktorů, ani jeden neumí/není ochoten poslat emailem, natož nadiktovat po telefonu, vždy požadováno, že pacient si má dojít zpět pro novou papírovou průvodku (zkušenost z nemocniční lékárny okresního formátu).
    Prolém s dělením receptů a obejít vydáním X reeptů po sobě po jednom balení na to stejné pro stejného člověka bych nzkoušel, pokud se nic nezměnilo, tak to rychle vede k blokaci přítupu ze tran SÚKLu.
    Další problém je ten online přístup, bohužel, už se muselo řešit, že byli lidi s erecptem odmítání, protože jaksi nebylo dostupné úložiště (a je jedno, zda nešel net nebo to SÚKLu to zrovna haprovalo nebo se rozhodli udělat servisní okno v době, kdy i ta lékárná má vydávat). V tomto je na tom doktor lépe, když nedostane od SÚKLu kód, tak vydá normální papírový recept, ale na straně lékárny to není jak obejít.
    Zcela pomíjím nejasnosti v právní stránce věci, ať již chystaný soudní spor, že dané řešení má nějaký patentový problém proti nějakému protiřešení, podobně tak situace, že to fakticky řeší jen malou část slibovaných věcí, protože se narazilo na požadavky UOOU/GDPR a myšlenka napojení na státní registry snad už padla úplně, že tam nejsou data, co by SÚKL chtěl... Hlavně s přístupem SÚKLu, že on nic neprovozuje (to dodavatel), nic o tom neví, nemá k datům přístup, nemůže je zneužít, za nic neručí a neodpovídá.
    Ale nejpodstatnější na tom je, že do toho doktoři jednoznačně házejí vidle jak jen to jde, snad jen ti drženi pod krkem v nemocnici, to dávají automaticky, takže bude veselo (ale pacienti řvou v lékárně, ne na doktora).