Hlavní navigace

Názor k článku Let's Encrypt v praxi: jak jsem přešel na HTTPS od Petr Krčmář - Není, generování certifikátů u StartSSL je strašně moc...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 11. 2015 6:06

    Petr Krčmář

    Není, generování certifikátů u StartSSL je strašně moc ruční práce, kterou je potřeba pořád opakovat. S Let's Encrypt jsem sice musel udělat nějakou přípravu, ale teď pro obnovení stačí zmáčknout enter.

    Navíc mám certifikát i pro komerční použití, což u těch ze StartSSL neplatí. Certifikát zdarma je určen výhradně pro osobní užití.

    Je třeba si také uvědomit, že já jsem postupoval nestandardní cestou. Ta standardní je spustit klienta, zmáčnout párkrát enter a je hotovo. Ondra to ukazoval na LinuxDays a dohromady se o tom moc článek napsat ani nedá. Prostě se v tom průvodci mačká „dál“ a „dál“.

    Je to jen beta, ta vzorová utilita není zdaleka dokončená a vyladěná, takže jakž takž spolehlivě chodí jen s Apache. Dá se předpokládat, že časem: bude dodělána, vzniknou jiné (a lepší), autoři to integrují do serverů a bude stačit volba enable_letsencrypt on; a o všechno se server postará sám.