Hlavní navigace

Názor k článku LibreOffice chce nabídnout flexibilnější rozhraní, nejen „Ribbon“ od klokan - Poznámka o 2% možná byla myšlena urážlivě, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 1. 2017 5:59

    klokan

    Poznámka o 2% možná byla myšlena urážlivě, ale já se tím uražený necítím. Je to bezesporu pravda pokud jde o kancelářské aplikace. Jestli ale MS a jeho fanclub skutečně uvažují takto, tak je to od nich ani ne tolik urážlivé, jako spíš stupidní. Byly totiž doby, kdy se MS posmíval Linuxu, že nemá ani 2% na serverech, nebo na mobilních zařízeních. A kde je v těchto segmentech dneska Linux, a kde je MS. Poslední dobou se MS dokonce snaží doběhnout ujetý autobus kdysi dvouprocentního serverového Linuxu tím, že portoval ASP a MSSQL na Linux a aktivně rozvíjí interoperabilitu s Linuxem. Doba Linuxu v kanclu přijde, jistě ne letos a nejspíš ani v této dekádě (ačkoliv s Windows 10 se MS evidentně snaží odradit uživatele, jak to jen jde), nicméně přijde a MS se pak zase bude muset snažit si trochu napravit reputaci mezi skupinou uživatelů, vůči které byl dlouho zbytečně hostilní.

    Nehledě na to, že i v těch dnešních 2% je pár důležitých a lukrativních klientů. Mnichovský magistrát asi není zrovna nejlepším příkladem, ale např. francouzský parlament a francouzské státní četnictvo mají desktopy s Ubuntu a LO. A to představuje celkem nějakých 90000 stanic a dost slušnou sumu.