Hlavní navigace

Názor k článku Linus Torvalds: dvacet nejlepších hlášek od abyssal - "Jinak ale souhlasím s Vámi, že dobří programátoři...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 12. 2007 0:47

    abyssal (neregistrovaný)
    "Jinak ale souhlasím s Vámi, že dobří programátoři ubývají a ekonomicky je pro firmy levnější najmout si rychlokvašku co před týdnem psala Hello world."

    Naštastie robím vo firme, ktorej sa to ani ekonomicky neoplatí.

    "Přetypování void* na int je naprosto v pořádku, pokud to není na int, ale ne intptr_t".

    Zrejme ste, LO, mysleli, "void* na int je blbosť, ale void* na (u)intptr_t je ok."

    Inak do BLEK.ovho programovania by som bez hlbších znalostí neryl. Hlavne ešte stále ste nám neukázali svoj úžasný C++ kód, napriek mnohým požiadavkom. Remember? "talk is cheap, show us your code". (Ja si aspoň nemyslím, že môj kód je dokonalý, je len dosť dobrý; C++ guruov máme u nás len dvoch, a to kvôli tomu že obaja písali C++ prekladač).

    BTW, jak som už raz písal, platform-independent code je síce drahší, ale nie ďaleko drahší (osobná skústenosť, overhead cca 10%): http://botanicus.blog.root.cz/0712/rubinius-1-0-jiz-klepe-na-dvere#komentar-9086

    Čo písal predrečník o lacnejšom vývoji (ktorý ste kritizovali), evidentne myslel dobrý (objektový) návrh, tj. že jednochuchá zmena nevyústi v lavínovú zmenu kódu (si myslím že to chápete dokonale, akurát...).