Hlavní navigace

Názor k článku Linus Torvalds: dvacet nejlepších hlášek od anonym - zaprve wiki neobsahuje udaje od M$ ani od...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 12. 2007 12:34

    anonymní
    zaprve wiki neobsahuje udaje od M$ ani od IBM, nybrz od lidi jako jsi ty. Muze to byt zajimavy zdroj informaci pro laiky, informace na wiki nemaji odborne prokazatelny puvod, tudiz bych doporucil zjistit fakta z ibm.com a ujistit se, ze M$ neplatil, protoze pote co IBM od OS/2 dala ruce pryc se s M$ rozdelila pul na pul o cely tento projekt. M$ pote diky tomu zacal vydavat Windows NT, ktery navic byl s OS/2 jistou dobu kompatibilni.

    Co se tyce toho "experta" blabolicimu ze procesor ovlivnuje arhcitekturu jen minimalne, zrejme mu nedoslo, ze power6 je procesor architektury power a zadny x86 program na nem nespusti, muze jej maximalne emulovat, zrejme nechape, ze multiplatformni GNU/Linux je multiplatformni operacni system, ktery je stejne jako kazdy program psany misty v C platforme zavisly a mozna mu dokonce nedoslo, ze v pripade multiplatformniho OS jsou dokonce potreba take multiplatformni drivery, memory managery, kompilatory, task schedullery, jine multimedialni instrukce a spousta dalsich casti.

    Vyvijet pro firmy multiplatformni software je _vzdy_ levnejsi, protoze az firma za par let prejde na jiny procesor ci na jinou architekturu, bude program fungovat a nebude potreba platit dvojnasobek za prepisovani nemultiplatformniho braku. A uplne idealni je sponzorovat OpenSource, ktery si muze kazda firma na vlastni naklady upravit dle toho co potrebuje presne na miru.

    Pokud by idioti jako jsi ty dostali rozum, vedeli by, ze v nemultiplatformnim zprasenem kodu zadny benefit neni a kdyz se firma rozhodne portovat 100 workstationu na GNU/Linux, zaplati zbytecne znovu za prepis tech widloidnich braku. ...bude pote moudrejsi a zacne vyzadovat prenositelny SW, nebo ne...?