Hlavní navigace

Názor k článku Linux fotografii zaslíbený? od D.A.Tiger - Zajímavé, že se ale spíše vyjadřujete tehdy, když...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 8. 2011 9:55

    D.A.Tiger

    Zajímavé, že se ale spíše vyjadřujete tehdy, když máte možnost si do Opensource a hlavně do Linuxu a věcí kolem něj kopnout. Ona anonymita internetu je krásná věc, že? Nemluvě o to, že jsem se vám tím snažil naznačit, že není potřeba, aby jste se tak okatě vnucoval - zajímal mě hlavně názor autora.

    Komentář "asi se jim to daří" rozhodně znamená, že je něco na ho**o, ale dobrý pocit z dobře odvedené práce, už jen vzhledem k tomu, že Wine je projekt už od narození mnohonásobněji živější, než unixové API ve Widlích (které nikdo nechce ani zadarmo). Navíc vzhledem k tomu o jak velkou kompatibilitu s aplikacemi pro různé verze Windows se vývojáři snaží je 52% rozhodně velmi slušný výsledek. Taky jaksi pomíjíte fakt, že z API, které je momentálně implementováno aplikace nutně potřebuje zhruba něco málo přes polovinu. Taktéž jaksi opomíjíte logiku věci. Je jasné, že nejdřív se bude implementovat to co je pro chod Windows aplikací životně důležité a až pak doplňujicí funkčnosti. Osobně bych to ještě roztřídil na ty, které jsou nějak užitečné a vyložené zbytečnosti. Další věcí které opomíjíte jsou problémy a překážky s nimiž se vývojáři Wine musejí vypořádat. Ono Wine urazilo velmi slušný kus cesty a velmi slušný kus cesty má ještě před sebou. Ovšem leskem M$ zlata zaslepenému trollovy to budeme asi těžko vysvětlovat ;)

    Z toho je normálnímu člověku jasné, že se najdou aplikace které poběží naprosto bez jakýchkoliv problémů, s problémy a nebo vůbec. ;) Ozanačení Gold v AppDB znamená, že těch problémů při testu běhu aplikace nebyly žádné, nebo jen minimum a nebyly nijak závažné.