Hlavní navigace

Názor k článku Linux má jen deset dobrých aplikací, říká zakladatel Gnome od A.S. Pergill - Vlevo od karty "home" je skutečně jakýsi piktogram,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 10. 2011 16:05

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    Vlevo od karty "home" je skutečně jakýsi piktogram, kterým se dá dostat na "otevřít" - opravdu bych tam čekal třeba "soubor" nebo "file" a ne obrázek stránky s řádky. Pod tím je napsáno "vložit", a pokud se klikne na to, tak se obrázek načte do nějaké implicitní plochy. Takže tohle je jen nekompatibilita win se zbytkem světa i s předchozími verzemi (všechna win malování co jsem kdy viděl, od win 3.11 po win XP, tam měla "soubor" nebo "file"). (Musel jsem zajít do učebny, kde momentálně není výuka.) Vzhledem k tomu že jinak jsou v záhlaví malování textová submenu "domů" a "zobrazit", tak mě vůbec nenapadlo, že pro "soubor" tam bude piktogram. Asi se po pár letech práce na plnohodnotném OS nedokážu vžít do myšlení autorů win.

    Jinak k tomu textu:
    1. Překlad / interpretace proběhly úspěšně, objevila se nová verze výsledku (pokud to byl zápis do souboru, tak přibyl řádek, nebo se objevila novější verze detekovatelná na základě vlastností souboru).
    2. Pokud by byl soubor zamknutý, nedostal by se překladač / interpret za běhu editoru k verzi uložené pod novým názvem souboru, což se dostal a v případě překladu vznikl nový soubor reflektující změnu názvu (třeba u javy).
    Takže to skutečně není zamykáním, ale tím, že na HDD z nějakého důvodu přetrvává neopravená verze i po uložení souboru. Naposled jsem to viděl na XP (nicméně to už jsem na win prakticky nebyl), jak je to u vist nebo win 7 nevím a nemám potřebu zkoušet. Pro práci potřebuji OS, který dělá to, co po něm chci já, a ne to, co si jeho autoři myslí, že bych chtít měl.