Hlavní navigace

Názor k článku Linux? Neznám! od Vin - No je to proste.. User-friendly distribuce linuxu jsou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 3. 2008 22:03

    Vin (neregistrovaný)
    No je to proste.. User-friendly distribuce linuxu jsou bud pro ty, kteri ignoruji vsechny ty gui featury, ktere si navzajem eliminuji nastaveni (gui klikatka v opensuse (gnome)) - a umi si to nastavit vse v konzoli, a nebo pro ty, kteri maji to stesti a jejich hw je podporovan distribuci na 100%. V pripade, ze hw neni uplne koser, je v tahu - klikatka nefunguji, balickovac vymysli nesmyslne vazby (textovy editor -> prehravac videa -> session -> xorg -> kernel), takze pri pokusu o odinstalovani se vesele zrusi cely linux (opensuse, ve fedore se to dostalo jen po session --- balickovace asi nikdy nepochopim).
    Nevím, osobně používám PCLinuxOS, a nestěžuji si...
    neohrabane a pomale gnome, pomale a bugnute kde, svizne xfce s kterym uz clovek musi prostudovat kdo vi kolik knih...)
    Mno, mně nepřijde kde pomalé (narozdíl od gnome), bugnuté... možná pár aplikací, ale dá se tomu vyhnout. Možná by stálo za to vyzkoušet Enlightenment (třeba v Elive nebo Granular linuxu). Je něco na způsob xfce, ale s vyleštěnými tématy se podobá kde, plus tu je průhlednost.
    Tedy - neni se cemu divit, ze clovek, ktery s pocitacem chce delat - a to pokudmozno co nejdrive od jeho zakoupeni - prida nejakou tu korunu a koupi si wokna / osx, ktere kdyz nainstaluje, jde mu vse jak ma - medialni tlacitka na notebooku, hybernace na disk, grafika, zvukovka - 5.1 a podobne.. Samozrejme za cenu toho, ze kdyz je uzivatel skutecny bfu, tak mu ty wokna vydrzej zhruba mesic - ale to uz je skutecne problem uzivatele a ne systemu.
    I u Windows bývá problém s hardwarem (přičemž Linux s daným kusem hardwaru mít problém nemusí). Problém může nastat při přechodu, když se uživatel nestrefil do průniku :(.