Hlavní navigace

Názor k článku Linux používá čím dál více uživatelů, těch aktivních je ale málo od x x - Totéž u mě jako přes kopírák: "Před 15 lety...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 2. 2019 9:57

    x x (neregistrovaný)

    Totéž u mě jako přes kopírák:
    "Před 15 lety si někteří mí známí klepali na čelo, že jsem se dal na něco tak podivného jako Linux. Já dodnes toho kroku nelituji."
    V 80. letech se používaly klony CP/M a nebo něco zbastlenýho ve fabrice. I na tom Didaktiku jsem si musel dost předělat ROM.
    Takže až do W3.11 jsem s woknama neměl problém. Bylo to pořád takový "normální". Až u W95 jsem zjistil, že tudy cesta nevede. Abych pravdu řekl, tak mě zdemoralizovaly Registry. Najednou se v sytému objevilo něco, co operační systém znečitelnilo a stalo se zdrojem problémů.
    Zkoušel jsem OS2/Warp. Linux jsem zkoušel z CD, ale fakt bez internetu to nešlo nastudovat. Ale to, co jsem viděl, bylo zas takové "normální".
    A pak přišel ten slavný den, kdy k nám byl zaveden paušální, paušální internet. A už na druhém disku seděla Mandriva. Sice nefungovaly dekorace oken a vůbec ledasco. Ale už jsem věděl, že tohle je přesně ono, co hledám a svět činí radostnějším.
    Ano, je potřeba vybírat železo a zejména tiskárny (poděkování výrobcům), aby tiskový výstup se blížil výsledkům tisku ve woknech. Ale co už. Vždycky je něco za něco. Dneska je už Linux klikací brnkačka na hlavních distribucích.
    Kdo tenkrát vsadil na Linux, tak dnešní vývoj ve světě Woken ukazuje, že udělal jen dobře a vůbec to nebyl "ztracený čas s nějakým obskurním systémem, který nikdo nezná a nemá budoucnost".