Hlavní navigace

Názor k článku Linux v kanceláři - Evoluce ve skupinách od David Špinar - ********************************* Napsal jste: Pro úplnost bych se chtěl zmínit o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 12. 2002 13:25

    David Špinar (neregistrovaný)

    *********************************
    Napsal jste:
    Pro úplnost bych se chtěl zmínit o systému Bynari od společnosti Insight Group Suite, který svou funkcionalitou připomíná MS Exchange. V jeho případě lze zachovat MS Outlook na stanicích s MS Windows a je samozřejmě vyřešena spolupráce s linuxovými/unixovými stanicemi.
    *********************************

    A to se právě pletete. Bynari je skutečně systém, který zastane MS Exchange na unixovém serveru. Bohužel si ale rozumí jen s MS Outlookem. Neexistuje pro něj žádný přijatelný unixový klient. Prý se plánuje udělat k Evolution podobný connector, jako má k Exchange, ale zatím to nefunguje.

    Člověk by očekával, že když někdo vyrábí linxové serverové zařízení, připraví i klienta, ale to se bohužel u Bynari nestalo.

    Jinak obecně. V tomto článku si můžu přečíst, že mám-li unixový server a windowsovskou stanici, můžu použít Notesy nebo Bynari. Když mám windowsovskej server a unixovou stanici, můžu využít MS Exchange a Evolution. Ale co v případě, že mám stanici i server s unixem a nechci využívat "browser-server" aplikaci, ale klasickou "klient-server" aplikaci? Co potom? Víte o něčem? Já tedy ne.